Standaertsite Ledeberg

Commissioned by Cultuur Gent

01/07/2018

Dutch only. Inauguration was on the 1st of July 2018 at 10h. Standaertsite Ledeberg

U bent van harte uitgenodigd op de feestelijke inhuldiging van het kunstwerk op zondag 1 juli 2018 om 11u. Dit in het bijzijn van de kunstenaar, ae-architecten, Schepen van Cultuur, Toerisme en Evenementen Annelies Storms en Schepen van Stadsontwikkeling, Ruimtelijke Planning en Wonen Sven Taeldeman.

Wie in de toekomst de Standaertsite bezoekt, wordt aan beide ingangen begroet door een kunstwerk van de Nederlandse kunstenaar Marc Nagtzaam. Het kunstwerk bestaat uit een structuur die wordt overgroeid door klimplanten en zo het jaar rond zal veranderen van gedaante. `
Marc Nagtzaam is een tekenaar die hoofdzakelijk werkt met grafiet op papier. Hij heeft een band met Gent als docent aan KASK School Of Arts en in 2016 was zijn werk te zien in het S.M.A.K. Hij maakt puzzelachtige rasters, fascinerende tekeningen in grijs-wit waarmee hij teksten of beelden herwerkt en rangschikt tot nieuwe composities. Het wordt het eerste werk van de kunstenaar in de publieke ruimte.
De herontwikkeling van de Standaertsite als groene ontmoetingsplek maakt deel uit van het stadsvernieuwingsproject Ledeberg leeft. Door aan beide ingangen van de Standaertsite het groen tot aan de straat te brengen, worden bewoners niet alleen uitgenodigd om de Standaertsite te verkennen, maar brengt de Stad ook meer groen in het straatbeeld.
Voor de opening van de Standaertsite is het nog even wachten tot september 2018, maar u kan alvast even van de omgeving proeven. De Ledebirds en kinderkoor Mais Quelle Chanson zetten het geheel luister bij. De vrijwilligers van Dovencentrum Emmaus bieden een drankje aan.

Welkom!

Het kunstwerk van Marc Nagtzaam in de Standaertsite komt er op initiatief van Cultuur Gent, ae-architecten, Murmuur, Carton 123, H110, atelier arnederuyter en sogent, onder begeleiding van 019. Info: cultuur@stad.gent

images by Michiel De Cleene & Klaartje Lesage