24/09/2015 – 24/09/2015

GIJS VAN VAERENBERGH (BE)

Lecture, by Archipel

Balancerend op de lijn tussen kunst en architectuur zijn beide architecten vooral bezig met experiment, reflectie, en fysische betrokkenheid met het eindresultaat en met de input van de toeschouwer.

Hun profiel luidt als volgt: “Gijs Van Vaerenbergh is een samenwerkingsverband opgericht door Pieterjan Gijs en Arnout Van Vaerenbergh na hun studies architectuur. Hun werk bestaat uit site-specifieke ingrepen, installaties en constructies die een wederzijdse interactie met de omgeving tot stand brengen. Dat levert een artistieke praktijk op die in het teken staat van een onderzoek naar de fundamenten van het construeren zelf en de impact daarvan op de toeschouwer. Het duo gebruikt de architecturale taal op een oneigenlijke manier, als medium voor relatief autonome en zelfreflexieve projecten. Naast deze experimentele projecten maakt Gijs Van Vaerenbergh ook architectuurprojecten en opdrachten waarin ze de resultaten van hun experimenteel werk gebruiken. Op die manier volgen ze een traject in twee richtingen: van experiment naar architectuur en omgekeerd.”

Pieterjan werkte voorheen bij TOP Office, L’ Escaut en Architecture Workroom Brussel; Arnout bij Ney+Partners en noAarchitecten.

START: 20h00
INKOM: €7 | €5 voor studenten | Gratis voor archipel-leden
Schrijf u hier in!